Stolní tenisté okupují první příčku!

Po čtvrtém kole se batelovské „áčko“ dostalo minimálně do pátku na první místo tabulky! Zásluhou tří výher a zatím jediné těsné prohry se celý tým vede nad očekávání dobře. 
 
V prvním kamarádském kole, kdy proti sobě nastoupili odvěcí rivalové ze stejného klubu – TJ Sokol Batelov A proti TJ Sokol Batelov B vyšlo lépe domácím, tedy áčku, a to tímto zápasem zaznamenalo první historickou výhru v lize.
 
Druhé kolo už ale slibovalo tvrdý souboj na ostří nože. Oba batelovské týmy nastoupily v herně SK Jihlava. Jako první nastupoval Sokol B proti favorizované Jihlavě. Nemalé však muselo být jejich překvapení, když zhruba do poloviny utkání se v hráčích „béčka“ ukazovala bojovnost a chuť vítězit a ti tak remizovali 4:4. Pak už se bohužel projevila a nervozita na batelovských pálkách, ale především zkušenost jihlavských. Ti tak nakonec zaslouženě vyhráli 12:6, ovšem Batelov se v tomto utkání nemá rozhodně za co stydět. Předvedl totiž opravdu bojovný výkon a zaslouží si obdiv.
 
Ke druhému kolu nastoupilo také první mužstvo z Batelova. Protivníkem mu byly Puklice D a zápas sliboval napínavou podívanou až do konce. Po celou dobu utkání se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Neomylným v tomto utkání byl František Fraj, jež vybojoval 4 cenné body. Ovšem zbytek týmu se k jeho výkonu nepřidal, a tak se áčko muselo poprvé sklonit před svým soupeřem. Skóre 10:8 pro Puklice jasně vypovídá o tom, jak těsná prohra to byla.
 
Třetí, a tentokráte domácí kolo se nutně muselo odehrát ve vytopených prostorách KD Batelov. Nejdříve nastupovalo béčko proti Puklicím D, následně pak áčko proti Lukám nad Jihlavou B. Druhý batelovský tým začal tak jak je jeho zvykem a po napínavých čtyřhrách držel remízu 1:1. Pak už ale puklice narukovaly s drtivým náporem a zcela po zásluze vyhrály i přes skutečnost, že některé zápasy byly hodně vyrovnané a velkou roli na prohře měla psychika batelovských.
 
Áčko, se zhruba čtyřiceti minutovým zpožděním, přivítalo soupeře z Luk. Jejich jednoznačně největší hvězdou byl devítiletý Radim Vondrák. Vyčníval jak technikou, tak rychlostí a hbitostí. Je až zázrakem, že uhrál „pouhý“ jeden bod. Rozhodně se ale v Batelově představil obrovský talent a dříč stolního tenisu. Naděje batelovských drželi nad vodou jak opět skvěle hrající František Fraj, tak i Jaroslav Hlaváček. Oba totiž neztratili ani bod. I díky jim Batelov opět doma neprohrál, zvítězil 13:5 a připsal si do tabulky další důležité body.
 
Ve čtvrtém kole áčko zavítalo na horkou půdu Zhoře B. Ač skóre 2:16 ve prospěch Batelov vypadá na spanilou jízdu, výhra se nerodila vůbec jednoduše. Několik pětisetových zápasů však získali batelovští borci, a tak se alespoň do pátku batelovští Sokolové vyhoupli na první příčku tabulky.
Příští týden – tedy v pátek 11.11.2016 do Batelova zamíří právě Zhoř, aby poměřila síly s TJ Sokol Batelov B a Batelov A bude hostit „derby!“ Do Batelova totiž zavítá tým SKST Třešť F. Zápasy začínají v KD Batelov od 16:30. Přijďte se podívat a podpořit dva nově vzniklé týmy, budeme rádi za jakoukoliv podporu!
 
 
Za TJ Sokol Batelov
Ondřej Šuhaj


Zpět